Varning för hemsk bild

Bilden till höger är inlagd på sociala medier av hundfrisören själv. Hundfrisören har sin salong i Finland.

Hunden på bilden är inte placerad på detta vis i banden utan den har fått ett band under magen för att den inte vill stå, Den har ett band runt halsen för att den inte ska hoppa ner från bordet och den har en krage på sig för att den inte ska bita frisören. Hunden har fått panik och vänt sig i banden i sin desperation att komma loss. Vi hundfrisörer får in hundar som är rädda, aggressiva, har smärta och som inte är vana vid hantering. Att lära sig att på ett tolerant sätt ta hand om dessa hundar bör vara en grundläggande ingrediens i en hundfrisörsutbildning.
Som hundpsykolog, utbildad av de bästa, vet jag att hundpsykologi i salongen skiljer sig markant från hundpsykologi i den dagliga träningen. I den dagliga träningen kan du med små steg träna och belöna hunden med det bästa den vet (godis, boll, kamp) men i salongen hindras du av problematiken att hunden ska vara färdigklippt, trimmad på 2-3 timmar och då ska det vara så bra resultat att kunderna väljer att komma tillbaka.
Att jobba med rädda hundar är inte lätt. Du behöver praktisera det på många hundar med en erfaren hundfrisör vid din sida. I salongen i Lockarp arbetar vi inte med band och krage! Vi arbetar med individanpassat psykologi och jag har över 20 års erfarenhet.

All träning ska försiggå av hundägaren, hemma i lugn och ro utan stress.
I hemmet kan man med belöningar av alla sorter vänja hunden vid hantering. Borsta hunden lite på ryggen i trädgården och belöna med bollen. Fila eller klipp en klo/dag och belöna med god leverpastej. Man kan även belöna med att sluta klippa klorna eller sluta borsta när hunden är duktig.

Vill du lära dig mer om hantering av hund vid vård av päls, klor, öron, tänder så är ni välkomna att kontakta mig på swedgroom@gmail.com

Kolla gärna in våra proffsiga Senseisaxar!

Kommentera gärna <3

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: