PSYKOLOGI i salong

Hantering av hund i salong skiljer sig markant
från hantering hos veterinär och på lydnadsplan.

Veterinärer söver ner eller rekommenderar lugnande medicin till hundar som är ohanterbara. Instruktörer och hundpsykologer rekommenderar problemutredning och träning i flera veckor. Att arbeta enligt belöningsmetoden fungerar jättebra i dessa yrken men det är inte alltid en optimal lösning för hundfrisörer.

Elever som utbildar sig genom Swedgroom har 900 timmars praktik och därför även 900 timmars praktisk hantering av alla sorters hundar. Rädda hundar, aggressiva hundar, blyga hundar, unga valpar, vilda unghundar och seniorhundar. Helt enkelt hundar som inte är bekväma med situationen i salongen.
Alla elever ska efter avslutad utbildning inte bara behandla hundarna tryggt och säkert. De ska även klippa hunden enligt hundägarens önskemål och bli klar på utsatt tid.
Inget annat hundyrke ställer så höga krav på person som på den som arbetar i hundsalong.
En del hundar är av olika anledningar så rädda för hundsalongen att de inte går att muta/belöna med godis, att de inte känner för att leka och ej heller för att gosa. Att lära sig att hantera dessa hundar lär man sig inte på en helgkurs. Att lära sig att hantera dessa hundar kräver att du har en erfaren hundfrisör med erfarenhet och gärna utbildning i hundpsykologi vid din sida, som kan guida dig i varje rörelse, vid varje ljud och ser exakt vad du gör för fel och varför hunden reagerar negativt på din hantering. Vissa hundar behöver en ledare att luta sig mot, vissa hundar behöver en mjuk hand på huvudet som säger – lugn jag vill dig väl. Vissa hundar klarar inte stress och behöver pausa. Vissa hundar behöver en tydlig instruktion.
inget annat sätt än praktik lär dig att bemästra svåra hundar.
Lämnar du din hund hos en hundfrisör som gått sin utbildning vid Swedgroom så kan jag garantera att hunden är både snygg och välmående när den lämnar salongen.
Alla elever är certifierade i ett flertal raser i både utställning och vardagsklipp.
ALLA ELEVER HAR ÄVEN ETT CERTIFIKAT I hantering av problematiska hundar.

Vår utbildning är krävande för vi har ett genuint intresse i att eleverna ska lyckas i sitt yrke och att alla hundar kan få en individuellt anpassad behandling.
swedgroom tummar varken på hantering eller klipp & trimkunnighet.
Eleverna ska vara fullkommliga när de lämnar utbildningen – det ska inte behövas några vidareutbildningar.


%d bloggare gillar detta: