Certifierade Hundfrisörer

Alla hundfrisörer utbildade vid Swedgroom har minst 900 timmars praktik. I de praktiktimmarna ingår även hundpsykologi, eftersom eleverna arbetar med hundar med smärta, rädsla, aggressivitet eller trauma alla dagar de är i salongen. Jag, Jette har arbetat med hundpsykologi i salongen i över 15 år, jag har även arbetat som hundinstruktör och hundpsykolog. Därför vet jag att psykologi och hantering av hund i salong är mycket mer komplext än att träna hund på apellplan i till exempel lydnad.
Det är svårt att belöna rädda hundar i salong eftersom en rädd/stressad hund sällan vill ha godis. Det går heller inte att leka eller kampa, eller för den delen köra ett godisspår.
När en hundpsykolog gör utredningar och behandlingar på hundar så tar det oftast flera besök innan problemet är löst och det problemet löses i samarbete med hundägaren som tränar hemma varje dag. Hundar på apellplan eller på promenad kan belönas med lek, kamp, spår, sök, godis eller varför inte, lek med annan hund.

För att lära sig att handskas med hundar i salongsmiljö så måste man praktiskt träna på detta, i salongsmiljö. Elever som går sin utbildning under mig får ett Utbildningsbevis i hantering av Problematiska hundar på trimbordet.

Frida Sörensen

Frida arbetar i Vallåkra och delar lokal med Backes Hundhälsa. Hon är diplomerad hundfrisör samt certifierad på Storpudel, Bichon frise, Dvärgschnauzer, Engelsk springer spaniel och ”nalleklippning”. 

Engelbrektsvägen, 25341 Vallåkra

070-955 03 93

Vevi Hundtrim & SPA


Sofie Andersson

Sofie arbetar på Helsingborgs Hundtrim och hon är
Diplomerad hundfrisör samt certifierad på Storpudel, Bichon frise, Dvärgschnauzer, Engelsk springer spaniel och ”nalleklippning”. 

Hävertgatan 21, 25442, HELSINGBORG

042-22 60 61

Helsingborgs Hundtrim


Nanna
Nikouzad

Nanna är klar med sin utbildning och är Diplomerad hundfrisör samt certifierad på Dvärgpudel, Bichon frisé, ”Nalleklippning”, Yorkshireterrier, Pomeranian och Malteser.


Emelinn
Krona

Emelinn är diplomerad hundfrisör och ni hittar henne i Trelleborg på hennes egna salong som heter Trelleborgs hundtrim. Emelinn är Certifierad på Högbent Terrier, Bichon Frisé, Nalleklippning, Dvärgschnauzer och Spaniel.

Simmermarksvägen 5 23192 Trelleborgs kommun


076-109 66 40

%d bloggare gillar detta: