Events

Virtual Petindex seminar, 2020 – 10

Mitt Seminarium med Bichon var välbesökt så PIF frågade om jag ville hålla ett till, och det ville jag. Denna gången var jag lite bättre förberedd med det tekniska. Att se sig själv på film är väldigt konstigt så jag hoppas verkligen att Covid 19 snart är över och vi kan återgå till ett liv med mindre internet och mer Live sändningar

Medverkan i boken Bichon Frise, 2020 – 09

Stolt och glad att jag fick förfrågan om att medverka i denna bok
som är skriven av Stefan Harde, Carin Hade & Catarina Harde Åkesson.

Virtual Petindex seminar, 2020 – 06

Covid-19 pandemin bidrog till att i princip alla resor blev inställda. Meningen var att jag skulle åkt till England och hålla seminarium men det blev inte så. Istället blev jag inbjuden av den Engelska Hundfrisörsföreningen PIF att göra ett seminarium online. Jag tyckte det var ett spännande uppdrag så jag tackade jag. tusentals människor från hela världen tittade på allt som PIFs virtuella värld hade att bjuda på. Min gissning är att vi kommer att få se flera sådana framöver.

HELGKURS- NYBORG, 2019 -10

Oktober 2019 blev jag inbjuden till skandinaviens största event som är öppet för alla hundfrisörer från alla länder. Eventet hålls på Fyn vid ett vackert kurscentrum strax bredvid Stora bältbron, vid Nyborg. Jag höll seminarium i Bichon Frise, Coton De Tulear och Griffon Bruxellois. Jag träffade många trevliga hundfrisörer och fick helt fantastiskt god mat o dricka hela helgen.


VISNING – GÖTEBORG, 2019 – 01

MyDOG är en av mina favoritutställningar. Jag försöker att alltid bo på Gothia Towers som ligger i princip samma byggnad som utställningen. I år fick jag dessutom ett extra stort hotellrum, känns lyxigt. Med mig på resan hade jag min egen storpudel, Sinika och så hade jag lånat en Engelsk Cocker Spaniel, Sam. Sam är en stammis från min salong.
Jag visade klippning på sammanlagt 4 hundar och till min stora glädje kom det hundfolk från hela Sverige med frågor till mig.  Kvällsmiddagen intogs på West Coast med grabbarna från Parma


GROOMANIA – BELGIEN, 2018 – 10

Oktober 2018 var jag på plats i Belgien där de vid samma tid varje år håller en stor hundfrisörstävling. Jag stod i Andis monter och fick under helgen frisera 4 hundar Amerikans cocker, Bishon Frisé och 2 st Dvärgpudlar. 
Groomania arrangerar alltid en traditionell fest men detta året skippade jag den och istället gick jag på privat bjudning med min chef på Andis min goda veninna på Roselines saxar  och ett par andra återförsäljare från England. Mycket trevligt att sitta i lugn och ro i goda vänners sällskap, planera 2019 över helt underbar god Thailändsk mat. En helg fylld med goda minnen att bevara i hjärtat. 


INTERZOO – NÜRNBERG, 2018 – 03

Maj 2018 åkte jag till Europas största mässa i Nürnberg som heter Interzoo. Vi var 7 styck representanter från Andis 2 st från USA, 1 st från England, 1 st från Bombay, 1 st från Sydamerika, 1 st från Portugal och så lilla jag från Sverige. Att vi kom från så många olika länder och att vi kunde så många språk gjorde att vi kunde ta hand om i princip alla kunder på deras egna språk. Jag pratade med de Svenska, Danska och Norska besökarna och när jag inte gjorde det så stod jag och klippte modellhundar :D. Det var första gången jag klippt sådanna dockor . Pälsen är inte så ”fyllig”, de saknade svans  och de saknade ögon så här fick jag verkligen improvisera. Att klippa en hund utan ögon var svårt. Det blockerade mig liksom och jag fick helt enkelt klippa till ett par ögon och klistra på. Jag är mest nöjd med svansen på Bichonen. En st levande hund fick jag borsta och putsa på :).
I fyra dagar och sex kvällar fick jag vara med mina Andis kollegor. God mat, god dricka, goda vänner, mycket skratt, lite sömn, mycket nya intryck. Vad mer kan man önska sig? Inget enligt mig. 


UTBILDNING BARCELONA, 2017-11

Jag har länge velat åka iväg på seminarier/utbildningar utomlands men de senaste 4 åren har jag haft så mycket slit med Swedgrooms hundfrisörstävlingar att jag helt enkelt har fått lägga all tid på dem.  Så nu när Artero i Barcelona körde sin Grand Slam tävling + seminarier då passade jag på
att åka iväg för lite förkovring. Jag såg på seminarier och tävlingarna i två dagar och
på ledig min lediga tid travade jag runt på Barcelonas gator. Jag fick tag på ett supertrevligt hotell, i min
prisklass och hade minsann både balkong och walk in closet ….ha ha. 
Även om jag har friserat hundar i så många år nu så ger seminarierna så mycket av både aha upplevelser och bekräftelse på att jag faktiskt gör och tänker rätt. 
Tillhörande på dessa tävlingar är en galamiddag första kvällen och så kul vi hade 🙂 helt underbara människor vid bordet 🙂 Tack för mig Barcelona, vi ses snart igen.


VM BELGIEN, 2017-10

Hundfrisörtävlingarna i Belgien är alltid värt ett besök. Förutom de individuella tävlingarna så var det nu även VM med 20 deltagande länder. Själv höll jag mig i Andis monter och hade den bästa utsikten över hela tävlingen 🙂
Tillhörande tävlingarna arrangeras det även middag med dans och det är nästan den jag ser fram emot mest :). Jag har alltid haft roligt på dessa fester och så även på denna.
Klippningar och frisyrer på de olika hundarna är olika även om det är samma ras. Det är för att vårt yrke är ett hantverk och hunden är din modell, det finns inga fel bara olika alster av skönhet. 


ANDIS – SUMMIT, 2017-08

Augusti 2017 var jag i USA, bjuden av Andis. 4 dagar lång utbildning och träff. Alla Andis Educators var där. Vi som var där är Andis startfällt. Vi ska vara med att förbättra och utveckla nya verktyg. Utbilda hundägare och visa Andis i hela världen. Jag ser så mycket fram emot att få arbeta mer åt Andis. Andis förstår att de behöver oss hundfrisörer, inte tvärtom. Det är vi som kan branschen hundfrisering, det är vi som är experterna. Jag har aldrig förr träffat så ödmjuka och så nere på jorden människor som ”Andis familjen”. Och nu är jag medlem i den 🙂 
På flygplatsen hämtades vi av en Limousine. Vi åt kvällsmiddag på Harley Davidsson. Vi mötte publik på Wisconsin fair (Andis är stora sponsorer till den tillställningen) Vi fick presenter och god mat och jag träffade många nya vänner. Jag är verkligen välsignad att få vara med på detta tåget.


”NYFIKAT” PÅ GRAND HOTEL I LUND

En Nyfiken Podcast Med Anders Jansson Och Johan Wester

En helkul kväll på scenen inför live publik. Först så ska Anders och Johan gissa mitt yrke och efter det blir det lite nyfikna frågor kring det. För det första är det ju jättekul att jag heter Jette – 🙂 och att lista ut vad fingerkondomen används till…hmmm. I min bransch finns det många som tycker olika och jag kände att det var på sin plats att inte spela ut för mycket. Men att jag är lik en Alv, det var nytt för mig 🙂 Tack Anders och Johan för den roligaste fikan jag varit på 🙂 Och tack alla på Anagram för att ni ringde just mig 🙂


GROOM PRO EXP, MANCHESTER, 2017-05

En helt fantastisk helg och mitt första jobb åt Andis (stort Amerikanskt bolag). Jag höll ett litet seminarium i hur man ska sköta sin klippmaskin och sina skär.
Jag träffade mina nya kollegor ” The A-team”, som vi kallar oss :), och mina chefer från England och USA. Vi bodde på ett fantastiskt hotell och vädret var amazing…helt enkelt en mycket trevlig helg tillsammans med mycket trevliga människor.


CERTIFIERING SYDKOREA 2017-02

Jag är certifierad hundfrisör genom den danska hundfrisörföreningen LHS. Jag har avlagt praktiska prov på Engelsk Cockerspaniel (plockad), Pudel (Utställningsfrisyr), Foxterrier och Cairnterrier. 
Under den engelska föreningen IPG fick jag Masterpoäng i pudelklipp, utställning. Mitt stora arbete med att arrangera tävlingar och mina avlagda certifieringsprov bidrog till att jag en dag fick ett samtal med förfrågan om jag ville åka till Sydkorea och certifiera elever på två olika skolor. De hade nyligen startat upp deras bedömningar och det fanns helt enkelt ingen i SydKorea som kunde certifiera. Hela sportlovsveckan 2017 var jag i Sydkorea och skrev bedömningar till totalt 81 st elever. En helt otrolig upplevelse! 


ARRANGÖR SWEDGROOM JANUARI 2017

År 2017 valde jag att återgå till namnet Swedgroom eftersom detta namn inte var förvirrande lik med andra tävlingsnamn i Europa. År 2017 var Chris Christensen och Andis huvudsponsor till tävlingen, alla tävlande fick shampo och frisörverktyg. Igen korades bland annat bästa svenska hundfrisör och bäst in show. Troféer, rosetter och stora sponsorgåvor överlämnades till de lyckliga vinnarna.

Detta blev den sista tävlingen som arrangerades under mig. Jag vill själv påstå att jag uppnådde mitt mål, att visa upp vår bransch, bidra till att hundfrisörer i norden kunde förkovra sig och mingla med andra i branschen.


ARRANGÖR SCANDINAVIAN MASTER GROOM
JANUARI 2016

2016 fick vi ett erbjudande från Svenska Mässan i Göteborg att hålla vår tävling där i samband med deras Hundutställning, MyDOG, som är nordens största hundutställning. Detta kunde vi inte tacka nej till eftersom det skulle innebära fler besökare och mer synlighet för sponsorerna. Alla tävlande och seminariedeltagare fick pälsvårdsprodukter från K9 competition och verktyg från  Andis. Våra seminariehållare kom från Japan, USA, Italien och Belgien. Det var höga kostnader som huvudsponsoren K9 competition drog på sig men vi ville erbjuda hundfrisörerna  i Sverige en stor fest.


ARRANGÖR SCANDINAVIAN MASTER GROOM
MARS 2015

År 2015 var en namnändring oundviklig då namnet Swedgroom låg i tvist. Det nya namnet blev Scandinavian Master Groom. Arrangören var densamma, Jette Feldt, och stödet från K9 Competition var kvar. Detta år var det fler svenska tävlande. Vi satsade på att lyfta fram duktiga hundfrisörer och uppfödare från Sverige som höll seminarier i pudel (tre olika frisyrer) Spaniel, Lakelandterrier, Westie, Dvärgschnauzer och även frisering av katt. 


ARRANGÖR SWEDGROOM MAJ 2014

Jag organiserade Sveriges första  internationella hundfrisörstävling i mars 2014. Tävlingen blev trots kraxande olyckskorpar en framgång. Många svenska hundfrisörer tävlade och många besökte mässan av ren nyfikenhet. Det kom även deltagare från Tyskland, Polen, Grekland, Italien, Finland, Danmark och flera andra länder deltog.
Med stöd av en stark sponsor, K9 competition, skrev vi historia med stolthet och med huvudet högt.

%d bloggare gillar detta: