Landskrona BK

Här vid sidan ser ni en gammal bild på mig och Sinika när vi tränade Rallymix för ca 7 år sedan.
Nu för tiden har Sinika gått i pension och Ronja har tagit över rollen som träningskompis.
Vi tränar på Landskrona BK och jag är så nöjd med mitt val av Brukshundklubb. Instruktörerna är fantastiska, klubbstugan jättefin, gräsplanerna rejäla och vindskyddade. Och när man tränat klart så kan man rasta hundarna vid Saxtorpssjön. Sen så är vi ju också ett trevligt gäng och vi hoppas få gå igång med fortsättningskurs direkt.

Att träna hund är för mig så väldigt intressant. Jag är en sådan person som inte fastnar i träningsmetoder och trappsteg (först sitt och sen ligg, först fot sittande och sen fot gående) utan jag tycker om att jobba utanför boxen och hitta en metod som passar mig och Ronja. En metod som är anpassad till oss, men mest Ronja eftersom hon är den som ska övertygas att göra moment som jag presenterar för henne. All träning är på Ronjas villkor. Vill Ronja spåra, då spårar vi. Vill Ronja hoppa hinder, då hoppar vi hinder. Men såklart finns det tråkiga saker som hon också måste lära sig som att t.ex stanna i hallen när hon är lerig och våt. Storpudel Sinika, 14 år och Griffon Malin, 7 år följer med på våra promenader såklart, men Sinika orkar inte gå så långt mer så hon stannar hemma om promenaden är längre än 1 timme. De två töserna är inte svåra att ha med för de går ju alltid utan koppel och de skulle aldrig få för sig att springa efter Ronjas älskade boll. Att Ronja är så glad för sin boll är så himla bra och det bästa av allt det är att andra djur (rådjur, kaniner) har inga bollar. Så Ronja väljer alltid mig först för den där älskade bollen är alltid i min ficka.

Kommentera gärna <3

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: