Antivilt träning

Det är svårt att träna en hund att strunta i kaniner och annat villt 🐰🦆. Man måste börja träna tidigt och själv startar jag med förbudsordet NEJ. När väl hunden vet vad NEJ är och vad som förväntas av den när man säger det så använder jag det vid minsta lilla intresse i villt (fåglar, kaniner, rådjur och även hästar, kor, andra hundar etc.) Alltid efter ett NEJ så händer något trevligt, t.ex bollen 🎾, godis, springa med mig eller något annat som hunden tycker är spännande eller kul.
Världens tråkigaste matte/husse är den som bara ger kommandon hela tiden gå fint, sitt, stanna, ligg, Nej, Fy, o.s.v. jag är den hundföraren som rullar sig i gräset, drar mig upp för stup, dyker in i taggiga buskar efter bollen, delar korv med hunden, smyger i buskarna vid pildammarna, viskar hemlisar och spanar på andra hundar tillsammans med min hund, Ronja.
All denna träning, lek, gemenskap, teamwork bidrar till att din hund är en ledare värt följa och hänga med. Hur kan du vara roligare än en kanin? Lär din hund att älska bollar och ha sedan alltid en boll i fickan för det finns en väldig fördel i det, kaniner har ingen boll! 😁.

94223880_2917693754988953_7623316360533114880_n

Kommentera gärna <3

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: